Thor P: Ingen skattelettelser

Slettet Bruger,

22/05/2007

De seneste ugers skattedebat har ikke fået Thor Pedersen til at vakle. Regeringens kurs skal holdes, og der er ikke plads til skattelettelser. I dagens Børsen kommenterer finansministeren på de mange forslag om lavere skat, som maj måned har budt på.

"Hvis vi vil håndtere de fremtidige udfordringer, så er der, som det ser ud lige nu, ikke grundlag for større skattepolitiske eksperimenter, som synes at være populære for tiden," skriver han i et indlæg.

Thor Pedersen mener, at statsbudgettets meget store overskud er nødvendige, for at statens gæld og renteudgifter kan nedbringes. Ellers vil der ikke være råd til at finansiere de stigende udgifter til sundhed og pleje, som fremtiden med mange flere ældre vil medføre.

Finansministeren peger desuden på færre oliemillioner fra Nordsøen og en lavere økonomisk vækst som årsager til, at det øjeblikkelige overskud falder væsentligt i de kommende år. Og han taler for det lange seje træk:

"Det vil sige en politik, som betyder at de forbedringer, vi gennemfører også kan fastholdes på længere sigt, når vi bliver flere ældre. Som det er blevet udtrykt: Vi vil ikke efterlade regningen i børneværelset."

molKilde: