Terrorpakke dyr for hotellerne

Slettet Bruger,

01/09/2007

Danske hoteller, kroer og campingpladser skal fra 15.september registrere, hvem der har benyttet internet og telefoner, hvad de har lavet og hvornår de har gjort det. Og det har tvunget dem til at købe dyre it-løsninger udefra.

"For et hotel med op til 150 værelser er der som minimum driftsomkostninger på 40-50.000 kr. om året og en engangsinvestering på 100.000 kr., hvis man skal have et omstillingsanlæg, der kan klare kravene," siger Jens Zimmer Christensen, der er bestyrelsesmedlem i hotellernes brancheorganisation, Horesta, til Jyllands-Posten.

Horesta savner desuden svar på en række spørgsmål, man har sendt til justitsministeriet om den praktiske indførsel af den nye registrering.

"Det svarer til, at jeg ringede, og pludselig bad dig om at sælge hotelværelser," siger jens Zimmer Christensen.

Vidtgående indgreb i personlig frihed
Bekendtgørelsen om logning møder også kritik fra de juridiske rækker. Det er forkert, at den ikke stiller samme krav til alle udbydere af offentligt internet og telefoni, mener juraprofessor Peter Bluhme, der er ekspert i persondataloven.

"Hvis ordningen skulle have nogen fornuft, skulle den være uden undtagelser, men f.eks. offentlige biblioteker skal ikke indføre det. Den kloge terrorist kan sagtens finde steder, hvor han lovligt kan sende sine ulovlige e-mails," udtaler Bluhme.

Peter Bluhme betragter loven som det mest vidtgående indgreb i folks personlige frihed, han kan huske. Et udsagn, justitsminister Lene Espersen ikke overraskende er uenig i.

"Jeg er enig i, at man i denne sammenhæng skal passe på med ikke at gå for langt, men efter min mening skyder kritikerne langt over målet," siger Lene Espersen.

[email protected]Kilde: