Terror virker

Slettet Bruger,

26/10/2007

"Vi får ret, I får fred". Sådan stod der på et banner til en af de utallige demonstrationer for en nyt "ungdomshus". Og det lader til at tekstens profeti er ved at gå i opfyldelse.

Først satte overborgmester Ritt Bjerregaard de autonome et nyt hus i udsigt, og nu har Rambøll lavet en meningsmåling for Jyllands-Posten, der viser, at også Københavnerne er ved at være møre. Således er 62% af københavnerne nu ifølge meningsmålingen tilhængere af, at Københavns Kommune skal finde et hus til de autonome.

Ritt legitimerer sagen
Den tidligere besætter og nu sociolog ved København Universitet, René Karpantschof, er naturligvis ikke overrasket over resultatet af meningsmålingen.

"Det er blevet mere accepteret at støtte et ungdomshus. Ritt Bjerregaard (S) er med til at legitimere sagen, når hun begynder at forhandle med de unge, ligesom det påvirker københavnernes holdning, når politiet klart erkender, at de ikke er i stand til at løse konflikten. Folk ønsker ikke, at der skal være uro længere," siger han til Jyllands-Posten.

Overborgmesteren selv vil ikke tage stilling til Rambølls meningsmålingen

"Jeg tror, at man kan blive forvirret, hvis man som politiker lægger for meget vægt på meningsmålinger. Jeg har konstateret, at der efter den seneste fredelige demonstration var basis for at indlede en dialog, og det kan jeg så konstatere, at et flertal af københavnerne er enige med mig i," siger Ritt Bjerregaard.

Meningsmålingen er foretaget få dage efter Ritt Bjerregaard og de autonome genoptog forhandlingerne

[email protected]

Kilde: