Teenager kaldte Scientology en kult - nu skal han i retten

Det er ikke kun turbanklædte profeter, man skal passe på med at kritisere

Slettet Bruger,

22/05/2008

Det er ikke kun turbanklædte profeter, man skal passe på med at kritisere. I Storbritannien er en 15-årig dreng blevet sigtet af politiet for at kalde Scientology for en kult. Det beretter The Guardian.

Den 10. maj deltog drengen i en fredelig demonstration uden for Scientology-kirkens hovedkvarter i London. Med sig havde han et skilt, hvor der stod: "Scientology er ikke en religion, det er en farlig kult."

Må bruge sine lommepenge på retssag
Efter blot fem minutter blev han antastet af politibetjent, der fortalte ham, at han ikke måtte bruge ordet "kult" om Scientology. Politiet mente, at skiltet overtrådte en lov, der forbyder skilte med truende, sårende eller fornærmende ord. Drengen nægtede og citerede en højesteretsdom fra 1984, hvor Scientology omtales som en "kult", der er "korrupt, ondsindet og farlig."

Derefter gav betjenten ham en stævning og konfiskerede hans skilt.

På sin hjemmeside beder drengen om gode råd til den forestående retssag:

"Hvad er sandsynligheden for, at jeg har brug for en advokat? Hvis jeg skal hyre en, må jeg betale med mine lommepenge."

Rumvæsner giver sjælesorg
En talsmand for politet i London sagde til The Guardian, at styrken "havde modtaget klager over demonstranter, der brugte ordene 'kult' og 'Scientiology dræber' under demonstrationen imod Scientology-kirken."

Scientology blev stiftet af science fiction-forfatteren L. Ron Hubbard i 1952. Blandt dens trossætninger er, at sjæle fra afdøde rumvæsner giver mennesker spirituelle problemer.

[email protected]

Opdateret 11:31

Kilde: