Talsmænd benægter terrortanker

Slettet Bruger,

10/06/2007

Politikens forsidehistorie om en optrapning af volden i kølvandet på lukningen af Ungdomshuset er en "kioskbasker", der bygger på udsagnet fra én peron, mener aktivister fra Ungdomshuset. Folk, der overvejer kidnapning og brandattentater mod for eksempel Ritt Bjerregaard og Ruth Evensen, er ikke dækkende for Ungdomshusaktivisterne, og planerne har ikke været drøftet på aktivisternes møder.

"Vi kan naturligvis ikke udelukke, at noget har ment et eller andet på et værtshus, men det er på intet tidspunkt blevet diskuteret af ungdomshusbevægelsen," skriver "Jan, "Anja" og "Ditte" fra Ungdomshusets Pressegruppe i en pressemeddelelse, der blandt andet er offentliggjort på hjemmesiden modkraft.dk.

Et synspunkt, det er svært at verificere, da Ungdomshuset tidligere har offentliggjort at "pansere, journalister og idioter ikke er velkomne" på deres mandagsmøder, som nu afholdes på Christianshavns Gymnasium.

Pressemeddelsen fortsætter med følgende beretning, der skal imøde gå Politikens artikel:

"I dag var der demonstration til Amager Strandpark, hvor vi gik i vandet og badede for flere fristeder med badebolde og meget høj musik. Vi har meget svært ved at se seriøst på en analyse, der konkluderer, at skridtet efter strandture er terror."

Pressemeddelelsen nævner dog ikke tidligere episoder med voldelige optøjer og tager ingen steder afstand fra vold.

Kilde: