Tændt it-udstyr koster det offentlige 85 millioner om året

Med ganske få midler kan det offentlige spare op til 85 millioner kroner om året

Slettet Bruger,

07/01/2008

Med ganske få midler kan det offentlige spare op til 85 millioner kroner om året. Det skriver Elsparefonden på deres hjemmeside. Ifølge fonden finder 40 procent af det offentliges elforbrug sted efter lukketid. Meget af dette kunne nemt undgås ved at bruge de spareindstillinger, der findes i elforbrugende udstyr som computere, printere og kopimaskiner.

Blandt 1.500 offentligt ansatte, som Elsparefonden har talt med erklærer 99 procent sig enige eller helt enige i, at det er vigtigt at spare energi på arbejdspladsen.

"Vores undersøgelse viser med meget stor tydelighed, at der er stor afstand mellem holdning og adfærd. Eksempelvis er det kun 12 % af de ansatte, der hver dag slukker for deres egen printer, når de går hjem, 17 % slukker for den fælles printer, og kun 19 % slukker for kopimaskinen," siger Christian Jarby, kundechef i Elsparefonden.

Ud over at indstille apparaterne, så de automatisk slukker ved manglende brug og den personlige indsats i forhold til at slukke for maskinerne, vil den 85 millioner kroner store årlige besparelse kunne opnås ved at installere elspare-skinner og indrette lys og ventilation efter behov.

[email protected]

Kilde: