Tøger Seidenfaden står til dom i Jordan

Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden, er blandt de 11 danske avisredaktører, som i dag sammen med bladtegneren Kurt Westergaard står anklaget...

Slettet Bruger,

22/04/2008

Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden, er blandt de 11 danske avisredaktører, som i dag sammen med bladtegneren Kurt Westergaard står anklaget ved en jordansk domstol for blasfemi, forhånelse af en profet samt forsøg på at splitte Jordans nationale enhed. Det skriver Politiken.

Statsanklager Hassan Abdullat, der har ansvaret for retssagen mod danskerne og den hollandske islamkritiker Geert Wilders, har i sidste øjeblik pillet majestætsfornærmelse ud af anklageskriftet. Det skriver Politiken, hvis chefredaktør Tøger Seidenfaden er blandt de tiltalte.

Talsmanden for bevægelsen "Profeten Forener Os", Zakaria al-Sheikh, der står bag politianmeldelsen, mener, at der snart vil blive taget inititiativer for at få Tøger Seidenfaden fragtet til Jordan.

"Vi tror på, at der straks ved sagens begyndelse vil blive udstedt arrestordre mod dem, og at den vil blive sendt ud via Interpol," siger han ifølge Politiken.

En jordansk juraekspert sagde for to uger siden til Politiken, at der er en realistisk mulighed for domfældelse og fængselsstraf.

Det skyldes, at en paragraf i den jordanske retsplejelov giver mulighed for at føre sagen ved en jordansk ret, hvis jordanske statsborgere er blevet påvirket af en offentliggørelse, herunder elektronisk. Det var tænkt som et forsvar mod computerkriminalitet, men loven kan sandsynligvis også anvendes i dette tilfælde.

Strafferammen er mellem et og tre års fængsel.

[email protected]

Kilde: