TV2 kaster Plummers spareplan ud i krise igen

Slettet Bruger,

25/06/2007

DR-ledelsen må endnu engang se sin spareplan krakelere overfor realiteterne. TV2 har netop meddelt, at stationen ikke har tænkt sig at hjælpe DR ved at købe deres sportsrettigheder til 170 millioner. Det har DR-ledelsen eller budgetteret med for at få sin store spareplan til at hænge sammen. TV2 er kun interesseret i rettigheder for 20 millioner. Stationen er den eneste reelle køber, da sportskampene ifølge kontrakterne skal sendes på landsdækkende TV.

"Vi tror, det bliver svært for DR at få pengene hjem på deres tv-rettigheder, men ønsker dem da held og lykke," siger TV2's økonomidirektør, Anders Kronborg til Politiken.

Hos DR-ledelsen er de mere fåmælte.

"Vi har ingen kommentarer. Vi befinder os i øjeblikket i en forhandlingssituation, men jeg vil gerne sige, at vi er optimistiske omkring salget af rettighederne," udtaler underdirektør i DR, Merete Eckhardt til Politiken.

TV2's uvillighed til at agere storindkøber ved salget af sportsrettighederne vil sandsynligvis betyde at DR må lave nye besparelser i organisationen. Det kan tvinge Kenneth Plummer til at forlade chefstolen i DR, vurderer professor i medievidenskab ved Aarhus Universitet, Frands Mortensen, overfor Politiken.

"For så har direktionen med generaldirektør Kenneth Plummer i spidsen jo fejlkalkuleret over for DR's bestyrelse. Og det næste, der kan komme ud af det, er formentlig, at DR skal have en ny generaldirektør," siger medieforskeren.


hsh

Kilde: