Supermarkeder afviser rabat til LO-medlemmer

Et nyt betalingskort med rabat skal rette op på LO's skrantende medlemstal, men de to største aktører på det danske dagligvaremarked, Dansk Superma...

Slettet Bruger,

02/01/2008

Et nyt betalingskort med rabat skal rette op på LO's skrantende medlemstal, men de to største aktører på det danske dagligvaremarked, Dansk Supermarked og Coop Danmark, vil ikke spille med. Det skriver Børsen.

LO - der omfatter fagforbund som HK, 3F og FOA - har de seneste ti år oplevet faldende medlemstal og har været nødt til at tænke kreativt for at fastholde medlemmerne. Fagforeningen lancerer i løbet af det kommende halvår et kombineret kredit- og fordelskort til sine medlemmer. LO's medlemmer har i en undersøgelse givet udtryk for, at dagligvarer er et af de områder, hvor de helst vil have rabatter. Men i supermarkederne er man ikke meget for at lave særaftaler med LO.

"Ens for alle"
"Vi vil ikke have forskelsbehandling. Vi mener ikke, det er foreneligt med vores 'ens for alle'-tilgang til forbrugerne," siger informationschef i Dansk Supermarked, Erik Eisenberg, til Børsen og fortsætter:

"Jeg tror ikke, vi vinder på et sådant samarbejde. Uden at skulle lyde alt for selvfed, så mener vi, vi har godt fat i befolkningen som helhed allerede."

Kun til egne medlemmer
Også Coop Danmark siger nej tak til alliancen med LO.

"Jeg kan afvise, at vi vil indgå sådan en aftale. Vi vil kun give fordele til vores egne medlemmer. Vi har i efteråret lanceret vores eget betalingskort, hvor alle vores medlemmer bliver tilbudt det nye kort. Og selv om jeg ikke vil komme ind på, hvor mange medlemmer, der har bestilt det nye betalingskort, så kan jeg godt sige, at det går fantastisk godt," siger informationsdirektør i Coop Danmark, Jens Juul Nielsen, til Børsen.

[email protected]

Kilde: