Store byer hærget af graffiti

Slettet Bruger,

01/08/2007

"BZ alt" og "kill cops" er nogle af opfordringer, man møder på en tur gennem Nørrebro. I gennemsnit skal man kun bevæge sig en halv meter, før man støder på grafitti i den københavnske bydel, skriver metroXpress. Ifølge avisen er udbredelsen af graffiti i København på kun tre år fordoblet, og det selvom kommunen bruger omkring tre millioner om året på at bekæmpe graffitien.

Også i Århus er der nogle, der mangler respekt for andres ejendom. Her vurderer rengøringsfirmaet All Remove, som står for store dele af afrensningen, at graffitien er vokset med 15-20 procent om året de seneste 10 år.

Det er et beskæmmende syn, mener 72-årige Astrid Vig, der har sin gang på Nørrebro.

"Det er mærkeligt, de unge ikke kan finde en anden måde at udtry­k­ke sig på. Det er jo ikke noget smukt syn. Det er jo bare noget med 'fuck you'. Det må fjernes efter­hånden, men der kommer desværre lige så hurtigt noget nyt igen," sig hun.

Københavns radikale miljø- og teknikborgmester, Claus Bondam, har tidligere fredet voldsgraffiti begået af venstreekstreme aktivister. Det skal først fjernes efter sommeren, når folk har "slikket sår efter rydningen af Ungdomshuset", siger han.

[email protected]

Kilde: