Statsministeriet vil ikke oplyse, hvor meget Foghs NATO-rejser har kostet

Daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen rejste forud for sin udnævnelse som NATO's nye generalsekretær verden tynd for at gøre sin hoser grøn...

Slettet Bruger,

08/07/2009

Daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen rejste forud for sin udnævnelse som NATO's nye generalsekretær verden tynd for at gøre sin hoser grønne hos forsvarsalliancens regeringsledere. Men hvor meget det kostede, nægter Statsministeriet at oplyse, fortæller dagbladet Information.

"Statsministeriet ønsker ikke at oplyse, i hvilket omfang spørgsmålet om udnævnelse af ny generalsekretær for NATO har været drøftet i forbindelse med udlandsrejser," skriver specialkonsulent Charlotte Krüger fra ministeriets juridiske kontor i et brev til Information.

Hemmeligholdelsen gælder ifølge Statsministeriet ikke bare for danske kandidater til internationale topposter.

"En tilsvarende forudsætning om fortrolighed" gælder nemlig også "i forhold til andre landes sonderinger og forberedelser i forhold til egne nationale kandidater", skriver Charlotte Krüger og tilføjer: "Denne gensidige forudsætning om fortrolighed er således en nødvendighed i forbindelse med besættelse af større internationale stillinger."

[email protected]

Kilde: