Spritbilister: Alkoholgrænse bør være 0

Slettet Bruger,

31/12/2007

Promillegrænsen bør være nul. mener en række bilister, der selv er dømt for at køre bil med spiritus i blodet . Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Når man sidder og hygger sig med konen og deler en flaske vin på en restaurant, kan man godt komme i en situation, hvor man ender med at køre, fordi man tror, man kan. Men jeg er sikker på, at politiet kunne tage mange for promillekørsel, når de sætter sig ind i bilen for at køre hjem," siger en bilist, der til sin egen overraskelse blev taget for spirituskørsel efter et bryllup, til Fyens Stiftstidende

Sidste år sigtede politiet cirka 15.000 bilister for spritkørsel. Og alkohol er den enkelte faktor, der har størst indflydelse på ulykkesrisikoen.

"Jeg synes, det er en kanongod idé, fordi "nul" er nemmere at forholde sig til. I dag sidder folk ofte og sjusser sig frem til, om de kan køre, og det går ikke altid godt," siger lederen af alkoholbehandlingscentret i Odense, Anette Søgård Nielsen.

I Tyskland, Tjekkiet og Holland har man indført nulgrænsen for bilister under 25 år. Landene har samtidig haft stor succes med at nedbringe antallet af spiritusrelaterede dødsulykker.

[email protected]

Kilde: