Sportsklubber må vige for autonomhus

Boldspil og linedans kan snart blive afløst af graffiti og brostenskast

Slettet Bruger,

31/01/2008

Boldspil og linedans kan snart blive afløst af graffiti og brostenskast. Flere hundrede medlemmer af lokale sportsklubber må finde nye lokaler, hvis Frederikssundsvejens Skole bliver overdraget til de autonome. Det beretter Jyllands-Posten.

Skolen i nordvestkvarteret skal efter planen lukke til sommer, men ifølge kommunen vil man bestræbe sig på at lade idrætsaktiviteterne i skolens to gymnastiksale fortsætte i fremtiden. Blandt de autonomes krav er imidlertid en koncertsal i den ene af gymnastiksalene, viser et notat fra kultur- og fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, som Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af.

"Vi taler om flere hundrede mennesker, som i givet fald vil skulle finde et andet sted at dyrke idræt. Men da de andre skoler i området også er optagede hver dag til kl. 10, kan det blive svært," siger Mads Kamp Hansen, chef for Fritid og Idræt i Københavns Kommune, til Jyllands-Posten.

Fredelige unge bliver ikke hørt
Også Bavnehøj-remissen i Kgs. Enghave er i spil som værested for de autonome, der dog foretrækker adressen på Frederikssundsvej.

Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) frygter, at et såkaldt ungdomshus på Frederikssundsvejens skole vil betyde, at mange unge i kvarteret helt vil opgive at dyrke idræt.

"Det er ikke rimeligt, at forkælede og utilpassede unge skal have et hus på andre unges bekostning. De unge, der dyrker deres sport, smider nok ikke med brosten, hvis de mister deres gymnastiksal, og dermed bliver de jo ikke hørt," siger hun.

Må finde andre bygninger
SF kæmper for at få de autonome til Frederikssundsvej, og ungdomshusordfører Frank Hedegaard ser ingen problemer med at bede sportsklubberne om at finde andre lokaler.

"Det kan godt passe, at der er nogle hundrede, der bruger skolen, men det kan være medlemmer, som ikke er aktive. Desuden ligger der også nogle bygninger bagved skolen og en stor plads udenfor. Det er i sidste ende et spørgsmål om bevillinger for at finde plads til de aktive," siger han til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: