Sommerhusejer skal nedrive godkendt bygning til 5 mio. kr.

Med godkendelser var både amt, kommune, advokat og landmåler må den hellige grav være velforvaret

Slettet Bruger,

03/04/2008

Med godkendelser var både amt, kommune, advokat og landmåler må den hellige grav være velforvaret. Det mente Hans Henrik Beck i hvert fald, da han efter grundige forberedelser gik i gang med at bygge et sommerhus på sin grund ved Høve Strand i Odsherred. Men nu vil Naturklagenævnet have sommerhuset, der har kostet fem mio. kr. at bygge, have revet ned. Ejeren må selv bære alle udgifter, beretter Jyllands-Posten.

Den uheldige husejer er ikke alene. 30-40 gange om året beordrer Naturklagenævnet husejere til at rive deres huse ned, fordi de er bygget i strid med reglerne. Og i langt de fleste tilfælde er det kommunen, der har fejlet, oplyser formanden for Naturklagenævnet, cand.jur. Lars Busck.

"Fejlen er typisk, at byggetilladelsen er givet, uden at man har undersøgt ordentligt, hvad det kræver af tilladelse efter anden lovgivning," siger Lars Busck til Jyllands-Posten.

100 pct. i orden
Hans Henrik Beck føler sin retssikkerhed krænket af forløbet.

"Da jeg gik i gang med at bygge, ville jeg være 100 pct. sikker på, at alt var i orden. Derfor søgte jeg alle tænkelige instanser. Jeg havde også landmåler, arkitekt og advokat i gang for at være helt sikker. Samtidig blev Dragsholm Kommune taget i ed fra første færd. Da jeg i 2004 fik min byggetilladelse, stod der, at der ingen naturmæssige begrænsninger var - ud over strandbyggelinjen," siger han.

Gammel mose
Det skulle dog vise sig at være forkert. Sommerhuset ligger nemlig oven på en gammel mose, hvilket Danmarks Naturfredningsforening konstaterede allerede i 1998. Det glemte kommune blot at fortælle Hans Henrik Beck, da han i 2004 fik tilladelse til at bygge et sommerhus på grunden.

Hans Henrik Beck vil nu gå til de almindelige domstole for at få Naturklagenævnets påbud omstødt. Han håber fortsat at få lov at beholde sit sommerhus.

[email protected]

Kilde: