Socialdemokrat på stripbar for borgernes penge

Slettet Bruger,

22/12/2007

"En udgift, der afholdes når hjemmestyret finder behov for at yde en erkendelse og der foreligger en særlig anledning til afholdelse af udgiften" - sådan lyder Grønlands Landsrets definition af af repræsentation. Og den definition, kan middage i hjemmet, hvor kone og børn deltager, indkøb af sprut til "hjemmelageret" og øl på stripbaren Wonder Bar, hvor man udveksler "politik med en for mig meget interessant person" ikke snige sig ind under.

Det må den grønlandske politiker Jens Napaattooq fra Siumut-partiet sande, efter han i går blev idømt fire måneders fængsel for i alt 74 forhold til en samlet repræsentationsudgift på 128.000 kroner. Det skriver sermitsiak.gl.

Napaattooq har tidligere forklaret til retten, at han brugte sine venner og bekendte som politiske sparringspartnere, da han ikke havde nogen spindoktor ansat. Derfor kunne mange af middagene snarere betegnes som strategimøder, forklarede han. Og så indrømmede han, at han måske ikke havde haft helt styr på reglerne for repræsentation.

"Da jeg blev landsstyremedlem, fik jeg ikke direkte at vide, hvad jeg kunne bruge repræsentationskontoen til. Der var ingen klare retningslinjer for, hvad man kunne bruge den til og hvor grænsen gik. Jeg spurgte til det, men fik at vide, at hvis man overskred budgettet kunne man bare tage fra fælleskontoen. Derfor bekymrede jeg mig ikke så meget," har han udtalt i landsretten ifølge sermitsiak.gl.

Jens Napaattooq har anket dommen, som nu skal til behandling i Østre Landsret.

[email protected]

Kilde: