Socialdemokraterne vil have mere fri konkurrence på sundhedsområdet

Socialdemokraterne fremlægger i forbindelse med partiets sommergruppemøde en plan for sundhedsvæsenet

Slettet Bruger,

14/08/2009

Socialdemokraterne fremlægger i forbindelse med partiets sommergruppemøde en plan for sundhedsvæsenet. Planen vil bl.a. udsætte privathospitalerne for mere konkurrence om prisen, når de overtager ventelistepatienter fra det offentlige.

"Overbetalingen af de private sygehuse har kostet patienterne næsten 900 mio. kr. siden 2002. Det svarer til prisen for at behandle 35.000 kvinder for brystkræft - penge, der i stedet er kommet direkte ned i lommerne på ejerne af de private sygehuse," skriver Socialdemokraterne i oplægget og fortsætter: "Socialdemokraterne foreslår, at der etableres fri konkurrence mellem de private sygehuse, så de private sygehuse, som kan behandle patienterne bedst og billigst, får opgaven. Det skal frigøre penge til at gøre behandlingerne bedre og til at behandle de patienter, som står på venteliste."

Socialdemokraterne mener desuden, at danskerne sundhedsmæssigt er ved at blive delt op i A- og B-hold, afhængigt af om de har en sundhedsforsikring eller ej.

"De kommende to valg er sidste chance for at standse den udvikling," skriver partiet, som vil afskaffe fradragsretten for arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer.

Klik her for at downloade hele Socialdemokraternes sundhedsoplæg via dr.dk

[email protected]

Kilde: