Socialdemokraterne vil alligevel ikke bevare skattestop

Slettet Bruger,

09/09/2007

Socialdemokraterne er vendt på spørgsmålet om skattestop. Partiet har tidligere meldt ud, at skattestoppet ville være fredet, også under en socialdemokratisk statsminister, men siger nu ja til en skattereform, som er "fuldt finansieret, socialt retfærdig og med grøn profil", sagde politisk ordfører Henrik Sass Larsen i sin tale på den socialdemokratiske kongres i dag, skriver politiken.dk.

Hos de Konservative undrer man sig over den socialdemokratiske signalforvirring.

"Man bliver forvirret på et højere plan af Socialdemokraternes skattepolitik. Først støtter de skattestoppet. Så skal det ændres en lille smule. Dernæst støttes skattestoppet kun af taktiske grunde. Nu gælder skattestoppet pludselig ikke længere, fordi vi skal have en skattereform. Socialdemokraterne vil indføre nye skatter. Der er kommet så mange signaler, som stritter i alle retninger," siger den konservative skatteordfører Jacob Axel Nielsen til Ritzau.

R glade for bevægelse
De Radikale er derimod godt tilfredse med udsigten til en skattereform.

"Vi er glade for, at der er bevægelse i det politiske miljø. Og vi vil helt sikkert skrive det på plussiden, at Socialdemokraterne er klar til at gøre op med skattestoppet og lave en skattereform, der har en grøn profil, og som kan skaffe flere folk i arbejde," siger Morten Østergaard, næstformand i Det Radikale Venstre.

[email protected]

Kilde: