Socialdemokraterne kan også: Fem mia. til offentlig ansatte

Slettet Bruger,

14/08/2007

De offentligt ansatte er for alvor kommet i fokus, her få uger inden statsminister Anders Fogh Rasmussen ifølge de politiske iagttagere vil udskrive folketingsvalg.

Nu melder også Socialdemokraterne sig på banen med lovning om ekstra fem milliarder kroner i lønningsposen, skriver Jyllands-Posten. Et lignende forslag kom for et par uger siden fra Dansk Folkeparti.

"Vi har hørt budskabet fra alle de offentligt ansatte, der knokler til pauvre lønninger, at der er behov for, at der sker noget på lønnen," siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen til Jyllands-Posten.

De mange milliarder skal udmøntes i forbindelse med overenskomstforhandlingerne mellem de offentligt ansattes fagforeninger og arbejdsgivere inden den 1. april 2008.

Venstre: Et skråplan
Socialdemokraterne vil modsat Dansk Folkeparti ikke øremærke pengene til særligt landets plejepersonale. Selvom det store oppositionsparti allerede er i gang med at udstikke retningslinjer for en overenskomstforhandling, så mener man, at Dansk Folkepartis forslag er for detailregulerende.

"Det ville være uansvarligt, hvis vi blander os i, hvilken løn forskellige faggrupper skal have. Det skal aftales mellem arbejdsmarkedets parter," siger Henrik Sass Larsen.

Venstres arbejdsmarkedsordfører, Jens Vibjerg, kalder det "et skråplan, når Socialdemokratiet vil blande sig i løndannelsen i den offentlige sektor".

[email protected]

Kilde: