Socialdemokrater vil videoovervåge Nørrebro

Slettet Bruger,

19/12/2007

Et øje i det høje skal snart overvåge Københavnernes opførsel. Det er ikke Guds øje, som Trille sang om i 1970, men derimod politiet, der gennem kameraer skal holde øje mest de udsatte områder i bydelen Nørrebro. Forslaget er fremsat af Socialdemokraterne og møder både støtte og skepsis på Københavns Rådhus, skriver Berlingske Tidende.

"En forebyggende indsats er efterhånden nødvendig med alle de problemer, der er," siger Socialdemokraternes Jan Andreasen til Berlingske Tidende med henvisning til flere skudepisoder i bydelen, senest i sidste uge, hvor en mand blev dræbt under et bandeopgør.

Socialdemokraterne håber, at forslaget, der også inkluderer mere belysning på mørke steder, udover en præventiv effekt også vil lette politiets arbejde med at opklare forbrydelser.

"Det handler ikke om total big brother. Og det handler ikke om hele byen. Men vi skal forsøge os frem og finde ud af, hvad der virker," siger Jan Andreasen.

SF: Falsk tryghed
Både Venstre, de Konservative og de Radikale på Københavns Rådhus understreger, at øget overvågning ikke er den vej, de ønsker at gå. Men hvis der foreligger et konkret forslag, er de villige til at se nærmere på det.

"Der sker nogle ting i bydelen, og vi er nødsaget til at følge med, om vi kan lide det eller ej. Jeg kan ikke lide videoovervågning, men hvis det er en nødvendighed, så lad os da prøve det," siger Manu Sareen (R) til Berlingske Tidende.

SFs gruppeformand Ninna Thomsen afviser imidlertid at støtte idéen. Hun kalder videoovervågning for "en falsk tryghed" og understreger, at hun har fuld tillid til at politiet allerede overvåger områder, der er særligt udsatte for kriminalitet.

[email protected]

Kilde: