Socialdemokrat: Søren Espersen må ikke sige, at politiker tænker på penge

Man kan godt have den opfattelse, at politikere ofte er med i politik for at mele deres egen kage og tjene flere penge, end de formår på det almind...

Slettet Bruger,

26/02/2008

Man kan godt have den opfattelse, at politikere ofte er med i politik for at mele deres egen kage og tjene flere penge, end de formår på det almindelige arbejdsmarked - men hvis man selv er medlem af Folketinget, så må man man i hvert fald ikke sige det højt. Det mener Socialdemokraternes folketingsmedlem Mette Gjerskov, som nu ifølge politiken.dk har klaget til Folketingets præsidium over sin kollega Søren Espersen fra Dansk Folkeparti.

Søren Espersen kom for nylig for skade at sige disse ord om det grønlandske folketingsmedlem Lars Emil Johansen:

"Han klynker og jamrer, som han altid har gjort. Han kan da bare gå ud af Folketinget, hvis han har lyst. Det er der ingen, der forbyder ham, men jeg tror ikke, han vil undvære sit vederlag."

Det hører ingen steder hjemme, mener Mette Gjerskov.

"Jeg mener, at det er utilbørligt at mistænkeliggøre en kollega for at handle for egen personlige vindings skyld. Dette set i lyset, at den økonomiske vinding altså er vederlaget, som alle - grønlandske og ikke-grønlandske medlemmer - modtager. Og endvidere set i lyset af, at der er tale om en påstand fra et folketingsmedlem overfor et andet," skriver Mette Gjerskov i sin klage til Folketingets præsidium.

Hun håber, at Søren Espersen "får en næse og får at vide, at den slags ikke bør være en del af Folketingets debatkultur".

Søren Espersen tager sagen helt roligt.

"Jeg er sikker på, at det ender på den rigtige måde, og præsidiet tager den rigtige beslutning," siger han til politiken.dk.

Intet tyder da heller på, at han har noget at frygte, idet Folketingets forretningsorden om, at folketingsmedlemmer ikke må udtrykke sig "utilbørligt" kun gælder indenfor Christiansborgs mure. Søren Espersens udtalelse om Lars Emil Johansen faldt i pressen.

[email protected]

Kilde: