Smiley-ordning rammer Politigården

Slettet Bruger,

28/12/2007

Selvom man siger, at kriminalitet ikke betaler sig, så skal den ikke fraholde indsatte i danske fængsler fra at få deres velfortjente julemad. Det mente en indsat i fængslet på Københavns Politigård i hvert fald ikke, så da han var utilfreds med køkkenets kvalitet, klagede han til Fødevareregion Øst, så de kunne sikre de 25 varetægtsfængsledes julemad. Det skriver B.T.

Fødevareregionen kiggede forbi køkkenet, og fandt at termometret, der skal måle madens temperatur, var i stykker, og egenkontrolskemaerne udfyldt 12 dage frem med nøjagtig samme temperatur og tidspunkt.

Det gav køkkenet en sur smiley og en bøde på 10.000 kr.

"Når vi får en sur smiley, så må det være, fordi egenkontrolskemaet er udfyldt flere dage på forhånd. Og det kan man selvfølgelig ikke. Jeg kan forstå, den pågældende medarbejder enten ikke har været godt nok instrueret eller ... Ej, man udfylder ikke et skema på forhånd, så simpelt er det. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt - og ikke i orden," siger fængselsinspektør Peter Vesterheden til B.T.

Mad til fængslede må ikke være for kold
Maden til de omkring 25 varetægtsfængslede og fem ansatte bliver tilberedt i Vester Fængsel og transporteres derfra til fængslet i politigården. Her skal temperaturen måles for at sikre, at maden ikke er blevet for kold undervejs.

At kontrollen skulle være kommet efter en klage, forstår fængselsinspektøren ikke.

"Det undrer mig meget, at det er på foranledning. Jeg har ikke hørt noget om klager over maden, og heller ikke at den var for kold," siger han.

[email protected]

Kilde: