Skudsikre veste går som varmt brød

Slettet Bruger,

15/12/2007

I takt med, at kriminelle bevæbner sig, efterspørger danskere beskyttelse i kraft af skudsikre veste. Det bekræfter sikkerhedsforretninger over for jp.dk.

"Det samlede salg er steget for både vagtselskaber og private, og stigningen handler om uroen i gaderne. Tidligere behøvede du ikke som vagt at have en skudsikker vest på i gadelivet, men det gør du i dag. I takt med at flere og flere kriminelle er bevæbnede, er det blevet nødvendigt med veste i de omgangskredse. Og det skal de vagter, der kommer i konfrontation med dem, også være iført, så det er en ond cirkel," siger Frank Strathe fra firmaet West Security i København til jp.dk.

Men det er ikke nødvendigvis altid, at kunderne befinder sig på den rette side af loven.

"Nogle gange kommer der nogen ind gennem døren, som skal bruge utrolig mange veste utrolig hurtigt og har rigtig mange kontanter til at betale med. Og så tænker man da sit, men vi sælger dem, og spørger ikke om, hvad de skal bruge dem til," siger han.

"Drikker sig dumme i låget"
I Arms Gallery i København vurderer Kristian Wronski-Petersen dog, at stigningen er sæsonbestemt, og giver vildere adfærd i forbindelse med julefrokoster skylden.

"Private har købt skudsikre veste, så længe jeg kan huske. Vi har altid et godt salg i december måned på grund af julefrokosterne, hvor vagtselskaberne har rigtig meget at lave, og folk drikker sig dumme i låget og opfører sig åndssvagt," siger han til jp.dk.

[email protected]

Kilde: