"Skulle du have været af her?"

Slettet Bruger,

14/10/2007

Det er ikke let at være afhængig af offentlig transport, når man har et arbejde at passe. DSB har lanceret en ny køreplan, der skulle give flere tog til tiden, men den er pendler Julie Heldgaard ikke imponeret over.

"Det er klart blevet værre med den nye køreplan. De lover et tog hvert 10. minut og ekstra tog i myldretiden, men ingen af delene fungerer," siger hun til Berlingske Tidende.

Julie Heldgaard arbejder som ingeniør og tager hver dag toget mellem Vangede og Værløse. Det er ikke en særlig lang tur, men med DSB kan det let tage 50 minutter. Det værste er dog, når toget ikke engang stopper ved hendes station.

"Værløse er en lille station. Når toget er forsinket, så stopper toget ikke ved de små stationer for at spare tid, og så må jeg stå af i Farum og vente på et tog tilbage igen."

Flere aflysninger
Forsinkelserne er så voldsomme, at DSB siden 24. september har måttet aflyse 18 pct. af alle afgange på myldretidslinjen Bx. I efterårsferien er hele linje H aflyst, og llinjerne C, E og F kører alle efter særlige nødkøreplaner, skriver Berlingske Tidende.

Fungerende administrerende direktør i DSB S-tog, Gert Frost, forsikrer, at der arbejdes på at udbedre de fejl, der snart er blevet symptomatiske for det statsejede selskab.

"Specielt Frederikssund-banen (linje H, red.) har drillet, og det har vi et særligt fokus på. Vi har bl.a. indsat mandskab på peronerne, så passagererne står dér, hvor vognene holder. Vi er også opmærksomme på togstørrelserne, som justeres løbende. For hvis folk står for tæt, skaber det en langsommere passagerudveksling, så der opstår forsinkelser," siger Gert Frost.

[email protected]

Kilde: