Skoleinspektør politianmeldt af Børns Vilkår

Børns Vilkår har meldt skoleinspektør Freddie Strøm fra Aalykkeskolen i Kolding til politiet

Slettet Bruger,

07/05/2008

Børns Vilkår har meldt skoleinspektør Freddie Strøm fra Aalykkeskolen i Kolding til politiet. Inspektøren fortalte i regionalavisen Jydske Vestkysten flere personlige oplysninger om en 14-årig pige, som var blevet bortvist fra skolen, efter at være blevet grebet i at sælge hash til en klassekammerat midt i skoletiden. Og det var en overtrædelse af inspektørens tavshedspligt, mener Børns Vilkår.

Inspektøren udtalte blandt andet, at pigens familie ikke er velfungerende, og at hun har prøvet at tage amfetamin.

"Han udstiller jo den her pige. Hun har problemer nok i forvejen, men ved at komme med sådan nogle udtalelser til medierne er man i hvert fald sikker på, at alle i lokalområdet ved, hvad det er for nogle problemer, hun har. Jeg synes, det er dybt ubehageligt," siger Peter Albæk, formand for Børns Vilkår, til Jydske Vestkysten.

Politiet skal nu vurdere sagen, men for Simon Thorbek, lektor i socialret ved Den Sociale Højskole i København, er der ingen tvivl.

"Oplysningerne er klart omfattet af tavshedspligten, da både sociale problemer og stofmisbrug hører under kategorien særligt følsomme oplysninger," fastslår han.

[email protected]

Kilde: