Skattereformen gør det dyrt med hjemmearbejdsplads

Stadig flere mennesker arbejder delvist hjemme fra den private bopæl, men nu komme de til at betale skat af de arbejdsredskaber, som de får stillet...

Slettet Bruger,

26/02/2009

Stadig flere mennesker arbejder delvist hjemme fra den private bopæl, men nu komme de til at betale skat af de arbejdsredskaber, som de får stillet til rådighed for at kunne udføre arbejdet. Regeringens udspil til en skattereform vil nemlig indføre en en ny såkaldt "multimediebeskatning", skriver Erhvervsbladet. Er man topskatteyder, vil denne skat løbe op i 2.700 kr. årligt.

Det vækker ikke begejstring i erhvervslivet.

"Vi føler, at det er et tilbageskridt. Det, at man har en computer og en netforbindelse, er en del af den infrastruktur, der gør, at danskerne er med på dupperne i en ny samfundsstruktur," siger Jakob Lyngsø, adm. direktør i interesseorganisationen IT-branchen, til Erhvervsbladet.

En hjemmearbejdsplads med computer, internet eller telefon vil med regeringens skatteudspil blive vurderet til en værdi på 5.000 kr. som skal lægges oven i den skattepligtige indkomst. Som reglerne er i dag, er det kun den frie telefon, som er beskattet, nemlig med 3.000 kr. oven i den skattepligtige indkomst.

[email protected]

Kilde: