Skatteministeren skifter holdning til stjålne bankoplysninger

De danske skattemyndigheder skal ikke længere føle sig for fine til at bruge hælervarer til at inddrive skatter

Slettet Bruger,

27/02/2008

De danske skattemyndigheder skal ikke længere føle sig for fine til at bruge hælervarer til at inddrive skatter. Det mener skatteminister Kristian Jensen (V), der nu er parat til at bruge en liste over hemmelige udenlandske formuer, som er stjålet fra en bank i Liechtenstein. Det beretter Berlingske Business.

Listen findes på en DVD, som en tidligere ansat i banken har stjålet, og som den tyske efterretningstjeneste har købt for millioner af euro.

Så sent som i går slog skatteministeren ellers fast, at det ikke kunne komme på tale at bruge stjålne oplysninger. Men efter pres fra både opposition og Dansk Folkeparti, er de moralske skrupler forsvundet.

Hælervarer nu OK
"Vi forventer klart, at tyskerne selv henvender sig med listen med oplysninger om bankkonti i Liechtenstein. Hvis vi får en sådan liste i hænderne, vil det indgå i kontrolindsatsen, og vi vil bruge den aktivt til at finde hemmeligholdte formuer," siger Kristian Jensen til Berlingske Business.

Den tidligere modstand mod at bruge stjålne oplysninger er nu blevet til en modstand mod at betale for dem. Hvilket slet ikke bliver nødvendigt, da de tyske myndigheder ifølge en beskatningsaftale er forpligtet til at dele oplysningerne med Danmark.

"Hvis der er danskere på listen, siger aftalen med Tyskland, at de skal videregive oplysningerne til Danmark. Men jeg mener, at det er uetisk at betale for en sådan ulovlig tilvejebragt liste," siger Kristian Jensen.

Ingen danskere på DVD
Hvorvidt danske skatteunddragere nu skal frygte at få ørene i maskinen er dog tvivlsomt. Den tyske statsanklager siger nemlig, at der slet ikke er nogen danskere på listen.

"Vi har ingen oplysninger om udlændinge. På cd'en har vi kun tyskere. Vi er blevet bedt om at svare på spørgsmål fra Storbritannien, Holland, Danmark, Sverige og Finland, men vi kan afvise, at vi har sådanne informationer," siger statsanklager ved Statsadvokaturen i Bochum, Eduard Güroff, til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: