Skat overvurderer boligers værdi - ejere rådes til at klage

De netop offentliggjorte ejendomsvurderinger er ude af trit med virkeligheden

Slettet Bruger,

07/05/2008

De netop offentliggjorte ejendomsvurderinger er ude af trit med virkeligheden. I fire ud af 10 tilfælde er den offentlige vurdering højere end handelsværdien på landsplan, og helt skævt er billedet i København, hvor den offentlige vurdering skyder over mål i 75 pct. af tilfældene, skriver epn.dk.

Det er ejendomsmæglerkæden EDC, der har sammenlignet de faktiske handelspriser på boliger solgt i april med den offentlige vurdering, som blev foretaget i oktober 2007.

"Konklusionen er, at de netop udsendte vurderinger er helt ude af trit med virkeligheden. Værst ser det ud på Sjælland, og særligt i Københavns kommune. Eksempelvis en lejlighed på Østerbro, der er vurderet til 6,6 mio. kr., men handlet for 3.950.000 kr. Havde det ikke været for skattestoppet, ville ejeren i år skulle betale ca. 80.000 kr. for meget i ejendomsværdiskat," konstaterer EDC.

Selvom skattestoppet forhindrer, at de alt for høje vurderinger ender med betaling af for store boligskatter, råder EDC alligevel boligejerne til at klage, hvis deres ejendom er værdisat for højt. Muligheden for, at skattestoppet ikke vil eksistere til evig tid, eksisterer jo.

[email protected]

Kilde: