Bilejere får ikke for høje afgifter tilbage

Skat har opkrævet for høje vægtafgifter af flere bilejere, i nogle tilfælde 10

Slettet Bruger,

22/01/2008

Skat har opkrævet for høje vægtafgifter af flere bilejere, i nogle tilfælde 10.000 kr. for meget. Men der er ingen planer om at levere pengene tilbage, medmindre bilejerne gør vrøvl. Det fremgår ifølge dr.dk af et indslag, som Kontant viser i aften.

Fejlen skete i forbindelse med, at vægtafgifterne sidste år blev ændret. Det medførte, at en del bilejere fik både registreringsafgiften og vægtafgiften forhøjet, hvis de var ejere af en større varebil over tre ton. En af de uheldige bilejere er Christian Heisig Pedersen fra Vejle. Han mener, at Skat kunne have løst problemet helt enkelt.

"De har oplysningerne, så de kunne jo bare sende et brev med ud, sammen med opkrævningen og bede os bilejere om at tjekke, at vi ikke betaler for meget," siger han til dr.dk.

"Minder om tyveri"
Men Skat har ingen planer om at fortælle bilejerne, hvis de har betalt for meget i bilafgifter. Og hvis bilejerne vil have deres penge tilbage, skal de først ansøge Skat om det.

Skat har ikke ønsket at medvirke i programmet, men mener ikke, at fejlen ligger hos dem. I juli sidste år kunne bilforhandlere netop søge om at få deres kunder fritaget for den høje bilafgift. Og en uge inden deadline fik de et nyhedsbrev med reglerne, hvis de ellers abonnerede på det.

Hos Danske Automobilhandlerforening vurderer formand Preben Kjær, at mellem 1.000 og 2.000 danskere har indbetalt for høje bilafgifter.

"
Det bliver 10-20 millioner kroner om året, og det er jo et pænt beløb, som Skat har valgt at holde tilbage. Jeg syntes det minder om tyveri," siger han til dr.dk.

[email protected]

Kilde: