Skat: 100 mio. opkrævet på forkert grundlag

En dom fra EF-Domstolen fra januar måned får nu den konsekvens for Skat, at mange millioner kroner, som er opkrævet i ejendomsværdiskat af danskere...

Slettet Bruger,

05/04/2008

En dom fra EF-Domstolen fra januar måned får nu den konsekvens for Skat, at mange millioner kroner, som er opkrævet i ejendomsværdiskat af danskere med bolig i udlandet, må tilbagebetales. Det har Skatterådet netop afgjort, skriver epn.dk.

100 millioner kroner er siden 2001 blevet opkrævet i ejendomsværdiskat på danskeres boliger i udlandet på et forkert grundlag. Hvor stor en andel af den sum, som skal tilbagebetales, er usikkert, men skattekonsulent Anne Kaptain fra BDO Scanrevision vurderer, at der er tale om "mange millioner". Det skattestop, som regeringen har ladet gælde for danske boliger, har man nemlig ikke villet lade omfatte boliger i udlandet, og det er i strid med EU's regler.

Skatterådets afgørelse dikterer nu en regulering af skatteloven.

"Det er overraskende, at Skatterådet udtaler sig så skarpt. Det må være sket, fordi Skatteministeriet har sovet i timen. Det er dybt kritisabelt, at skatteministeren ikke har gjort noget endnu," siger skattekonsulent Anne Kaptain.

For mange af de berørte boligejere drejer det sig om flere hundrede tusinde kroner, de skal have tilbagebetalt. Skattevæsenet frygter derfor en byge af genoptagelsessager, fordi ejere af bolig i udlandet, som har betalt for meget i ejendomsværdiskat, har krav på at få genoptaget deres skatteansættelse.

[email protected]

Kilde: