Selvstændige slipper for pensionsloft indtil 2015

Pensionsloftet er udskudt

Slettet Bruger,

11/05/2009

Pensionsloftet er udskudt. Eller rettere - det er det for de selvstændigt erhvervsdrivende. Indtil 2015 fritages de selvstændige for det loft, som skattereformen ellers trækker ned over pensionsindbetalingerne. Det skriver dagbladet Børsen.

Det betyder, at mens lønmodtagerne må se deres pensionsindbetalinger blive begrænset til 100.000 kroner årligt fra og med 1. januar næste år, kan selvstændige fortsætte med at pumpe pensionsopsparingerne op med uformindsket styrke de næste fem år.

Det er lovteksten, der skal danne grundlag for skattereformen, der kaster lys over de udvidede muligheder.

"Loftet på 100.000 kr. for fradragsberettigede indskud på ratepensioner og ophørende livrenter gælder også for selvstændigt erhvervsdrivende. Loftet skal for de selvstændigt erhvervsdrivende dog først gælde fra og med 2015," står der i lovforslaget til ændring af pensionsbeskatningsloven.

Inden alle selvstændige løfter armene højt i vejret, skal det nævnes, at personer, der driver virksomhed gennem et selskab i pensionshenseende ikke anses som selvstændigt erhvervsdrivende.

Derimod anses de blot som lønmodtagere i det selskab, de nu en gang også er hovedaktionærer i. Altså kommer de lempelige regler kun personer til gode, der driver virksomhed i privatregi - gennem eksempelvis virksomhedsordningen.

[email protected]

Kilde: