Schlüter angriber Bendtsen på YouTube

Af Ole Birk OlesenDet Konservative Folkepartis eneste statsminister i danmarkshistorien, Poul Schlüter, langer nu ud efter partiets nuværende form...

Slettet Bruger,

19/03/2008

Af Ole Birk Olesen

Det Konservative Folkepartis eneste statsminister i danmarkshistorien, Poul Schlüter, langer nu ud efter partiets nuværende formand, økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, på YouTube. Det sker i en optaget tale fra Konservativ Ungdoms landsråd i weekenden, hvor Schlüter ganske vist ikke nævner Bendtsen ved navn, men bruger hårde ord om den tilstand, som de Konservative befinder sig i under hans ledelse.

"Nu bestrider vi kun 18 mandater, og det er bekymrende - det er faktisk en skandale," siger Poul Schlüter og mødes med højlydte klapsalver fra KU'erne, inden han fortsætter: "Det bør ikke være vores niveau, men det har det jo været nu ved flere valg. Og folk har vænnet sig til, at Det Konservative Folkeparti er sådan et lille outsider-parti. Nåja, de er med i regeringen, det er de da, det er da meget godt, men vi kan ikke være det bekendt."

Ifølge Poul Schlüter forsømmer Bendt Bendtsen og hans folketingsgruppe at fortælle befolkningen, hvad det vil sige at være konservativ, og det betyder, at partiet simpelthen mangler format.

"Vi har syv dygtige fagministre. Undersøgelse efter undersøgelse placerer dem helt oppe i toppen, de fejler ikke noget. Men det er ikke nok at have dygtige fagministre. Folk stemmer nu engang ikke efter, hvordan de ser på hegnslovene, eller hvordan de ser på loven om bekæmpelse af oksebremselarver. Der skal mere til. Derfor vil mit råd være: Tal meget mere om, hvad det vil sige at være konservativ," siger Poul Schlüter og afslutter senere sin tale med ordene:

"Det er det, der skal til nu. Vi skal have rejst vores parti op i et helt andet format, end vi har for øjeblikket."[email protected]

Kilde: