Saudiarabisk voldtægtsoffer skal alligevel ikke have pisk

Slettet Bruger,

17/12/2007

Sagen om det 19-årige saudiarabiske voldtægtsoffer ser nu ud til at få en lykkelig slutning. Så lykkelig, som en massevoldtægt efterfulgt af trusler om fængsel og pisk kan ende, i hvert fald. Den saudiarabiske kong Abdullah har nemlig benådet voldtægtsofferet, skriver avisen al-Jazirah ifølge Ritzau.

Det sker efter massiv international kritik af sagen, hvor den 19-årige kvinde blev idømt et halvt års fængsel og 200 piskeslag, fordi hun kørte i bil med en mand, hun ikke var i familie med. Det var under denne tur, at hun og hendes ledsager blev voldtaget syv mænd, der nu er blevet idømt mellem to og ti års fængsel.

Den saudiarabiske justitsminister, Abdullah bin Muhammed al-Sheik, oplyser over for avisen, at kongen skam har tillid til landets dommer, men at deres beslutning blev omgjort af hensyn til, hvad der var bedst for folket.

"Kongen ser altid på, om han kan lindre borgernes lidelser, når han er sikker på, at disse domme efterlader en psykologisk effekt hos de dømte," siger al-Sheikh ifølge Ritzau.

[email protected]

Kilde: