Sass Larsen: Saxo-direktører har rabiate synspunkter

Slettet Bruger,

01/11/2007

Socialdemokraterne tilbyder gladeligt Ny Alliance ministerposter til gengæld for støtte til en socialdemokratisk politik. Men i skattepolitikken, der ellers er en af Ny Alliances mærkesager, bliver det svært at finde fælles fodslag. Det fremgår af en artikel i Nyhedsavisen i dag. Den fortæller om Saxo Banks to direktører, Lars Seier Christensen og Kim Fournais, der lancererer deres egen annoncekampagne, hvor de direkte opfordrer til at stemme på kandidater, der vil have skatten sat ned.

Foruden VK-politikere som Kasper Krüger, Søren Pind og Charlotte Dyremose gælder det alle kandidater fra Ny Alliance, som Saxo Bank allerede har støttet med en million kroner. Og direktørernes opfordring får hårde ord med på vejen af Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen.

"Saxo Bank er ultraliberale. De ønsker en afskaffelse af velfærdssamfundet, hvor man betaler mindst muligt i skat og i øvrigt må klare sig selv. Det er en gåde, hvordan de er landet i Danmark. De har jo nogle ret rabiate politiske synspunkter. Deres formål er at tjene flest muligt penge, og måske kan de få held til at købe sig ind i en valgsejr. Men det vil jeg bekæmpe," siger Henrik Sass Larsen til Nyhedsavisen.

Lektor: Kan få betydning i valgkamp
Lektor i politisk kommunikation ved Københavns Universitet Klaus Kjøller tror til gengæld, at Saxo-kampagnen kan gøre snak om skattelettelser mere spiselig i vælgernes øjne.

"Det er helt usædvanligt, at en virksomhed blander sig så tydeligt i en valgkamp. Jeg mener, at kampagnen kan få en betydning i valgkampen. Mange har rystet på hovedet af Ny Alliances forslag om at sætte skatten ned til 40 procent, men nu er der flere, der siger det," siger Klaus Kjøller.

[email protected]

Kilde: