Søvndal vil ikke afvise et ja til euroen

SF-formand Villy Søvndal advarer statsminister Anders Fogh Rasmussen imod at sende de tre danske EU-forbehold til afstemning på én gang, men han v...

Slettet Bruger,

08/05/2008

SF-formand Villy Søvndal advarer statsminister Anders Fogh Rasmussen imod at sende de tre danske EU-forbehold til afstemning på én gang, men han vil ikke afvise, at han kan finde på at stemme ja til deres afskaffelse, hvis Fogh alligevel gør det. Også selvom euro-forbeholdet altså er med.

Adspurgt af Berlingske Tidende, hvordan han ville stemme til sådan en folkeafstemning, svarer Villy Søvndal:

"Det vil jeg overveje." Senere uddyber han: "Det vil jeg ikke forholde mig til, fordi jeg anser det for et usandsynligt scenarie. Jeg vil heller ikke forholde mig til, hvilket fodtøj jeg vil have på, hvis jeg skulle gå på månen."

Euroen er for alvor blevet et varmt politisk emne, efter at finansminister Lars Løkke Rasmussen i går i en kronik i Berlingske Tidende erkendte, at det ikke betyder det store for dansk økonomi, om vi er med i den fælles valuta. Ifølge Løkke vil Danmark derimod kunne høste meget store politiske fordele ved et fuldt euro-medlemskab.

Dermed har finansministeren sat gang i spekulationer om, hvorvidt regeringen alligevel pønser på at sende euro-forbeholdet til afstemning, selvom SF er imod det.

[email protected]

Kilde: