Søvndal i kamp mod venstrefløjens dumheder

Slettet Bruger,

26/07/2007

En af de hårdeste kritikere af Asmaa Abdol-Hamids udtalelser om irakernes legitime ret kamp finder man lige umiddelbart til højre for Enhedslisten. SF's formand, Villy Søvndal, har været ganske ublid i sine meldinger, men han er alligevel ikke tilhænger af, at føre sagen juridisk. Det skriver Information. I går blev Asmaa Abdol-Hamid ellers anmeldt til politiet af en konservativ folketingskandidat, men det er slet ikke sådan, hun skal bekæmpes.

"Det er ikke en juridisk kamp, men en politisk kamp mod dumheder på venstrefløjen," siger Søvndal.

Meldingen undrer Rune Lund, udenrigspolitisk ordfører for Enhedslisten. For Søvndal har jo selv flere gange har betegnet forholdene i Irak som en ulovlig udenlandsk besættelse, påpeger Rune Lund.

"Jeg kan konstatere at SF indtil nu har ment, at der er tale om en besættelse i Irak, og så man vel også have ret til at gøre modstand," siger Rune Lund.

Rune Lund henviser til et FN-charter, der dog ikke gør det store indtryk på Villy Søvndal.

"Man kan altid docere ved at finde et charter og ukritisk overføre det til situationen i et givent land. Men der må altid være tale om en blanding af Folkeretten og konkrete vurderinger. Jeg synes, man bliver fanget af krigens og voldens logik, når man tror, man løser konflikten ved at slå igen," siger Søvndal.

Med Abdol-Hamids udtalelser giver hun støtte til religiøse fundamentalister og Al-Qaeda-inspirerede gruppe, mener Søvndal, og det er "ekstremt unuanceret og uigennemtænkt". Han kalder samtidig retten til at gøre modstand teoretisk rigtig, men mener, den har "dramatisk lidt at gøre med situationen i Irak".

[email protected]

Kilde: