Søvndal: Gå ad helvede til

Accepter demokratiet eller tag hjem, hvor I kom fra

Slettet Bruger,

20/02/2008

Accepter demokratiet eller tag hjem, hvor I kom fra. Budskabet kommer ikke fra Pia Kjærsgaard, men fra SF's Villy Søvndal. I et indlæg på sin blog opfordrer han tilhængere af den islamistiske forening Hizb ut-Tahrir om at forlade landet, og overfor Jyllands-Posten strammer han nu opfordringen yderligere.

"Til disse mørkemænd vil jeg sige: Gå ad helvede til. Hvis de har så dybe længsler om at leve i et religiøst diktatur, så kan de rejse til de lande i Mellemøsten, hvor et sådant diktatur findes. De må da for længst have forstået, at udsigten til, at noget sådan bliver til virkelighed her, er mindre end nul. Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke tager af sted med det samme, hvis de har den type længsler," siger han til Jyllands-Posten.

Udmeldingen kommer efter en uge, hvor muslimske unge har hærget flere byer - bl.a. København - med brand og hærværk, og hvor en demonstration arrangeret af Hizb ut-Tahrir har krævet Danmark omdannet til en islamistisk kalifatstat.

"Kom ud af middelalderen"
Urolighederne er af integrationskonsulenter og meningsdannere blevet forklaret som et resultat af diskriminering af de unge muslimer. Men ballademagerne skal droppe offer-mentaliteten, mener SF's formand.

"Og til dem som føler sig tiltrukket af Hizb-ut-Tahrir, og som nok møder modstand i tilværelsen - nøjagtig som alle andre mennesker møder modstand i tilværelsen: Kom ud af offer-rollen. Kom ud af middelalderen. Hav modet til at betjene jer af jeres fornuft. Anerkend demokratiets historiske overlegenhed, anerkend kvinders myndighed og ligestilling, anerkend fornuft og viden som grundlag for at møde andre mennesker. Så skal det nok gå alt sammen," skriver Villy Søvndal på sin blog.

[email protected]

Kilde: