Søren Pind ændrer kritik af politiet

Af Ole Birk OlesenVenstres Søren Pind er rigtigt kommet i vælten, efter at han på sin blog har kritiseret politiet for hellere at ville "drikke te ...

Slettet Bruger,

19/02/2008

Af Ole Birk Olesen

Venstres Søren Pind er rigtigt kommet i vælten, efter at han på sin blog har kritiseret politiet for hellere at ville "drikke te med uromagere og brandstiftere [...] end sørge for at der er ro og orden i gaderne". Både Venstres politiske ordfører og retsordførere fra Dansk Folkeparti, de Konservative og Socialdemokraterne har kritiseret ham for den udtalelse.

Men nu har Søren Pind så forsøgt i al ubemærkethed at ændre formuleringen på sin blog. Oprindeligt skrev han sådan her:

"Dem der burde forsvare os, har givet op. De vil hellere drikke te med brandstiftere og uromagere og spørge hvordan de har det, end sørge for at der er ro og orden i gaderne."

Det er nu lavet om til denne formulering:

"Dem der burde forsvare os, har givet op. Folk med Per Larsens holdninger vil øjensynligt hellere drikke te med brandstiftere og uromagere - med Sarkozys ord La Raquaille - og spørge hvordan de har det, end sørge for at der er ro og orden i gaderne."

Hvor Søren Pinds kritik tidligere var rettet bredt mod hele politiet, så er det nu kun chefpolitiinspektør Per Larsen, der får svunget Pinds krabask over sig.

Alligevel hævder Søren Pind, at han har problemer med at forstå, at hans første udsagn blev opfattet som et bredt angreb på politiet.

"Hvor mærkværdigt. Understående blogindlæg har fået en overskrift i Ritzau, hvori det hedder jeg angriber politiet. Og S, K og DF - og nu også min egen politiske ordfører Inger Støjberg - er ude at tage afstand... Hrmpf. Sikke noget vrøvl. At man kan tro at jeg - en overmåde stolt chef for Københavns Brandvæsen gennem 8 år - på nogen generel måde kunne kritisere politimanden eller brandmanden på gulvet er for mig fornærmende og helt ufatteligt," skriver Søren Pind i et senere blogindlæg.

[email protected]

Kilde: