Søren Pind bliver ikke retsordfører

Stærke kræfter i Venstres folketingsgruppe ville gøre Søren Pind til retsordfører oveni hans tjans som udenrigsordfører, forlød det for nyligt

Slettet Bruger,

14/04/2009

Stærke kræfter i Venstres folketingsgruppe ville gøre Søren Pind til retsordfører oveni hans tjans som udenrigsordfører, forlød det for nyligt. Men det bliver ikke til noget, oplyser Venstres gruppeformand, Hans Christian Schmidt, nu ifølge Ritzaus Bureau. Kim Andersen skal fortsat været retsordfører.

"Vi har en regel. Vi flytter ikke rundt på nogen ordførere i løbet af en periode, hvis ikke det er noget, som ordføreren selv beder om. Den regel lever vi efter. Der er fuldstændigt ro på. Det med Søren Pind er i hvert fald ikke noget, der er kommet fra min side af. Hvis Kim Andersen havde haft lyst til at lave noget andet, så kunne det være, men så vidt jeg har forstået på hans udtalelser, har han netop lyst til at fortsætte. Og så kan jeg slet ikke forestille mig andet, end at det gør han," siger gruppeformand Hans Christian Schmidt til Ritzau.

Og Kim Andernsen er ganske rigtigt ikke til sinds at opgive sit ordførerskab for retspolitikken:

"Jeg synes, at jeg samler de synspunkter, der findes i gruppen, både når det gælder forebyggelse og resocialisering, hurtig og konsekvent straf og hårdere straffe til hårde kriminelle," siger han til Ritzau.

[email protected]

Kilde: