S: Skattelettelser er uspiselige

Slettet Bruger,

21/08/2007

Danskerne må vælge mellem skattelettelser og øget offentligt forbrug, når de muligvis allerede til september står med stemmeblyanten i hånden. Det siger Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen, efter at regeringen har meldt ud, at man med 2015-planen vil omlægge noget af beskatningen fra indkomst til forbrug.

"Det efterlader et klart og ærligt valg i dansk politik. Man kan vælge mellem regeringens kurs, som er skattelettelser og øget privat forbrug. Det er uspiseligt for os. Eller man kan vælge vores vej, som er at bruge pengene på mere velfærd. Jeg ville bruge alle 10 milliarder kroner på at forbedre forholdene i ældresektoren, i folkeskolen og på børneområdet," siger Henrik Sass Larsen til Ritzau.

Ifølge de foreløbige oplysninger skal en sænkelse af indkomstskatterne delvis finansieres gennem højere energiafgifter, og det mener SF vil gå ud over de ældre.

"Pensionister og folk på sygedagpenge kommer til at betale mere i energiafgifter uden at blive kompenseret for det, mens direktøren får en skattelettelse. Det havde været mere ansvarligt at sikre velfærden i ældresektoren," siger SF's finansordfører Ole Sohn.

[email protected]

Kilde: