S: Fredningsforening løj om Kløvermark

Det var lidt for smart, da man i Danmarks Naturfredningsforening brugte fredningen af Kløvermarken i København til at kapre medlemmer

Slettet Bruger,

31/01/2008

Det var lidt for smart, da man i Danmarks Naturfredningsforening brugte fredningen af Kløvermarken i København til at kapre medlemmer. Det mener Socialdemokraterne på rådhuset, hvor man anklager naturfredningsforeningen for at lyve over for potentielle medlemmer, beretter berlingske.dk.

Foreningen er af staten tildelt helt særlige beføjelser til at rejse fredningssager. Disse beføjelser er blevet brugt til at kræve Kløvermarken på Amager fredet - og nu bruger foreningen fredningssagen kommercielt ved at ringe rundt til flere tusinde borgere på Amager for med Kløvermarken som argument at skaffe betalende medlemmer til den private forening.

"Det er en uheldig sammenblanding, og det sætter spørgsmålstegn ved motivet bag fredningssagen, når foreningen bruger selvsamme fredningssag kommercielt. Efter min opfattelse bør Naturfredningsforeningen stoppe den praksis," siger S-gruppeformand på rådhuset, Jesper Christensen, til berlingske.dk.

Vildledende oplysninger
Kløvermarken er et led i socialdemokratisk overborgmester Ritt Bjerregaards valgløfte om at bygge billige boliger, og fredningssagen er ikke overraskende kommet Socialdemokraterne på tværs.

Ifølge Jesper Christensen har fredningsforeningen også givet vildledende oplysninger til potentielle medlemmer. Bl.a. har foreningen sagt, at kommunen planlægger at bebygge hele Kløvermarken, selv om det aldrig har været hensigten. I andre tilfælde har foreningen sagt, at de ringede for at samle penge ind til bevarelse af Kløvermarken, selv om det ikke passer.

"Teknisk diskussion"
Lars Bo Pedersen, kommunikationschef i Naturfredningsforeningen, oplyser at to medarbejdere er blevet fyret for at have givet urigtige oplysninger til mulige medlemmer. Han ser det dog som helt naturligt, at foreningen "fremhæver de lokale sager, vi arbejder med, når vi ringer rundt for at skaffe medlemmer." Hvad angår foreningens påstande om, at kommunen vil bebygge hele Kløvermarken, siger han:

"Jamen, det er vel en teknisk diskussion, om der skal bygges på hele fladen. Det er rigtigt, at de tegninger, jeg har set, der er der tegnet et antal boldbaner op inden for den ringbebyggelse, der blev arbejdet med på et tidspunkt," siger Lars Bo Pedersen til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: