S: Fogh ønsker totalitær magt

Slettet Bruger,

15/08/2007

En farlig mand, der kontrollerer pressen. Sådan lyder beskrivelsen af statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) fra Socialdemokraternes tidligere formand, Mogens Lykketoft.

"En meget slagkraftig, vidende og kompetent politiker. En mester i det taktiske spil på Christiansborg. Men han er farlig, fordi han er villig til at påtage sig snart sagt enhver forklædning for at bevare magten," skriver Mogens Lykketoft i en kronik i Politiken.

Mogens Lykketoft var Socialdemokraternes statsministerkandidat ved Folketingsvalget i 2005, men måtte se sig slået af Anders Fogh. Statsministeren "holder banen åben for at udløse valg i september, hvis han tror, at han har så meget styr på mediebilledet, at han kan nakke endnu en S-formand," lader Lykketoft os forstå.

Sammensværgelse mod DR
"I sin stræben efter den totale magt er regeringen også i færd med at kvæle den kritiske og dybdeborende journalistik i Danmarks Radio - ved passivt at se til, mens Plummer skærer ned for at indhente overskridelserne på byggeriet af DR Byen."

Lykketofts holdninger bakkes op af den socialdemokratiske ledelse. Partiets politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, understreger, at han taler på partiledelsens vegne, når han siger:

"Jeg er enig i Mogens Lykketofts udlægning af, at Anders Fogh ønsker en nærmest totalitær magt over medierne og den offentlige mening. Og skulle der være nogle, som er kritiske, sætter han aggressivt ind med hele sit apparat - som for eksempel da DR's nyhedschef Lisbeth Knudsen blev fyret, og stort set hele DR blev slået over en kam som røde lejesvende."

"Mudderkastning giver bagslag"
Den tidligere konservative spindoktor Niels Krause Kjær mener, at angrebet er udtryk for socialdemokratisk frustration. Men det vil ramme Socialdemokraterne som en boomerang, forudser han.

"I USA er der tradition for, at mudderkastning virker. Herhjemme har vi ofte sympati for mere end et politisk parti, og undersøgelser har vist, at vi typisk søger mod det parti, der bliver udsat for sådan et angreb, fordi vi mener, at det er forkert at bruge sådan et sprog," siger Niels Krause Kjær til Politiken.

[email protected]

Kilde: