SKAT til kamp mod grænseøl

Slettet Bruger,

25/07/2007

Fra 1. august får SKAT nye beføjelser i kampen mod dem, der ikke mener at 110 liter øl er nok at tage med hjem fra en tur sydpå. Det oplyser P4 Sjælland.

"Vi sætter nu effektivt ind mod alle dem som henter øl og sodavand på paller i Tyskland. Det er åbenlyst, at så store mængder ikke er til privatforbrug, men med videreslag for øje. Vi ser gang på gang at øl og vand sælges videre fra kiosker og grønthandlere, til kolleger på arbejdspladser og til venner og bekendte i kolonihaveforeningerne," fortæller afdelingsleder Henry Bollmann, SKAT, Køge.

SKAT indfører et nyt system, hvor man skal dokumentere medlemsskab af Dansk Retur System, hvis man har mere end 110 liter øl eller sodavand med. Har man ikke det skal der returpant mærker på hver eneste dåse, inden de må krydse grænsen. Det koster en krone i pant foruden punktafgiften på 85 øre pr. dåse.

"Vi kan med de nye regler beslaglægge det parti øl eller vand som forsøges indført, indtil returpant mærkaterne er sat på. Er man ikke medlem af Dansk Retur System, så vanker der en stor bøde, og er mængden stor nok, så har vi nu også beføjelser til at beslaglægge den bil som benyttes til indførelsen af de tyske øl og sodavand," siger Henry Bollmann.

[email protected]


Kilde: