SF vil alligevel ikke forbyde rygning i lejligheden

SF's sundhedsordfører, Karl Bornhøft, kom tilsyneladende til at lufte lidt for private tanker om sit partis syn på rygning i private lejligheder, d...

Slettet Bruger,

25/04/2008

SF's sundhedsordfører, Karl Bornhøft, kom tilsyneladende til at lufte lidt for private tanker om sit partis syn på rygning i private lejligheder, da han i går erklærede sin støtte til, at det skulle forbydes af hensyn til naboerne. I hvert fald undsiges han nu af sit partis gruppeformand, Ole Sohn, skriver avisen.dk.

"SF har ikke tænkt sig at lovgive om, hvad der foregår inden for hjemmets fire vægge. Vi vil heller ikke lovgive om at boligselskaberne skal tilbyde ikke-rygeropgange. Men det vil da være fint, hvis de selv tilbyder det frivilligt," siger Ole Sohn til avisen.dk.

Og Karl Bornhøft selv kan pludselig ikke helt finde ud af, hvad han selv mener. Adspurgt om han støtter et forbud mod rygning i private hjem, svarer han:

"Nej. Jeg blev stillet det der helt absurde spørgsmål, om jeg vil forbyde røg i private hjem. Så svarer jeg ja, fordi jeg gerne vil sikre, at ikke-rygere får mulighed for at bo i en privat bolig, hvor de selv bestemmer, om de vil udsættes for røg. Ligesom rygerne. Vores tilgang er, at boligselskaberne bør lave opgange for folk, som ikke ryger. Hvis det ikke sker, må vi diskutere, om vi skal arbejde for at lovgive om sådanne forsøg."

Så du støtter et forbud? spørger avisen.dk's forvirrede journalist.
"Nej, jeg støtter ikke et forbud."

I radioen sagde du, at du vil forbyde det, hvis det er det, der skal til.
"Det er fordi, de starter med sådan et spørgsmål, hvor jeg umuligt kan sige nej."

Hvorfor kan du ikke sige nej, hvis du mener nej?
"Jeg siger 'Ja, hvis det er nødvendigt'. Og så argumenterer jeg for, at jeg faktisk ikke mener, at det er nødvendigt. Vi skal bare tilbyde ikke-rygerne det samme som rygerne, nemlig at de kan være i deres egen bolig uden at blive udsat for passiv rygning," siger Karl Bornhøft til avisen.dk.

[email protected]

Kilde: