SF spammede studerende

Under valgkampen blev studerende på Roskilde Universitetscenter (RUC) spammet med mails fra SF

Slettet Bruger,

06/02/2008

Under valgkampen blev studerende på Roskilde Universitetscenter (RUC) spammet med mails fra SF. Den politiske spam har nu fået konsekvenser for en person, der er blevet udelukket fra RUC's interne maillister. Det beretter Computerworld.

"RUC ønsker at udtrykke beklagelse over, at nogle har misbrugt vore mailing-lister. Misbruget er sket af vore gruppe-mailinglister, der er til rådighed for ansatte og studerende til studierelevant og faglig kommunikation," skriver universitetet ifølge Computerworld i en redegørelse til Universitets- og Bygningsstyrelsen.

Den politiske spam blev brugt til at hverve hjælpere til SF's Kamal Quereshi valgkamp. En praksis, der dengang blev kritiseret af Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, der fandt det forkert, at et politiske parti brød markedsføringsloven, som erhvervsdrivende skal overholde.

Vil stramme op
Videnskabsminister Helge Sander (V) oplyser, at universitetet vil arbejde på en opstramning af kontrollen med anvendelsen af universitetets mailinglister, og det er Messerschmidt godt tilfreds med.

"Jeg er godt tilfreds med svaret. Ministeren er enig i, at det er kritisabelt, og man har oven i købet fra RUC's side taget konsekvensen og udelukket den pågældende fra systemet samt strammet op på sikkerheden. Det er godt," siger Morten Messerschmidt til Computerworld.

[email protected]

Kilde: