SF skruer bissen på: Pas på katolikkerne

I årevis er det Dansk Folkeparti, der har raset mod muslimerne og deres væsen

Slettet Bruger,

11/07/2008

I årevis er det Dansk Folkeparti, der har raset mod muslimerne og deres væsen. Nu er Socialistisk Folkeparti kommet på banen med et skarpt angreb på en anden religiøs gruppe: Østeuropæiske katolikker. Det beretter Politiken.

Partiets integrationsordfører, Astrid Krag, forudser, at østarbejderne vil blive lige så svære at integrere som 1970'erne gæstearbejdere har været det.

"Jeg tror, vi står med en meget større opgave, end vi helt har forstået, med østeuropæerne, EU's udvidelse og den nye indvandring af arbejdskraft. Det bliver vi nødt til at tage meget alvorligt," siger Astrid Krag til Politiken.

Lige så slemme som Hizb ut-Tahrir
Udmeldingen er en del af den stramme udlændingetone, som SF-formand Villy Søvndal slog an, da han i februar bad Hizb ut-Tahrir "skride ad helvede til".

Astrid Krag peger på, at modstand mod abort, homoseksualitet og homoseksuelle også florerer blandt katolikker.

"Der findes strømninger inden for den katolske kirke, som jeg synes, der er lige så lidt plads til i Danmark, som jeg synes, der er plads til Hizb-ut-Tahrirs idéer," siger Astrid Krag, der advarer mod østeuropæiske parallelsamfund.

Hos Dansk Folkeparti er der ikke meget opbakning til den skarpe tone fra SF. Martin Henriksen mener ifølge Politiken, at SF rammer langt fra skiven med sammenligningen med Hizb-ut-Tahrir.

[email protected]

Kilde: