SF kræver regeringsindsats mod irakeres sociale bedrageri

Samtlige 11

Slettet Bruger,

11/08/2009

Samtlige 11.200 irakere, der er bosiddende i Danmark og modtager enten førtidspension, kontanthjælp eller dagpenge fra det offentlige, skal have kulegravet deres økonomiske forhold. Sådan lyder kraft fra SF til regeringen, efter at Ekstra Bladet har kunne afsløre flere irakere, der hæver socialhjælp i Danmark, samtidig med at de har vellønnede stillinger i Irak.

"Det er regeringens ansvar at sørge for, at folk, der får offentlige ydelser, ikke svindler. Derfor må regeringen finde en form, hvor man kan lave et krydstjek af dansk-irakerne, selv om der er mange på sociale ydelser," siger SF's finansordfører, Ole Sohn, til Ekstra Bladet.

En af landets førende eksperter i socialbedrageri, Peter Møller der er leder af kontrolenheden i Ishøj Kommune, hilser en undersøgelse velkommen, men siger, at det bliver en vanskelig opgave og vil kræve mange ressourcer.

"Det vigtigste er, at de forskellige parter såsom kommunerne, ambassaden i Bagdad, Skat og Beskæftigelsesministeriet nu sætter sig sammen og får lagt en plan for, hvordan det her bedst muligt kan tjekkes. Får vi lavet et ordentlig værktøj til det, så vil det jo også kunne bruges fremadrettet," siger han til Ekstra Bladet.

Skatteminister Kristian Jensen tilkendegav søndag, at han nu vil nedsætte et udvalg på tværs af flere ministerier, der skal se på, hvordan man kan indsamle de nødvendige oplysninger fra de irakiske myndigheder.

[email protected]

Kilde: