SF holder fast: Ingen ro uden ungdomshus

Slettet Bruger,

02/09/2007

Af Morten Løfberg

For få dage siden stillede SF og Enhedslisten krav i de københavnske budgetforhandlinger for 2008. Uden et nyt ungdomshus ville partier ikke deltage i et budgetforlig, lød meldingen. Og nattens gadekampe får ikke SF´s Frank Hedegaard til at slække på kravene.

"Det markerer vigtigheden af, at der sker noget. Man skal forstå baggrunden for optøjerne. Før vi laver et nyt ungdomshus, får vi ikke ro på Nørrebro," siger han til 180Grader.dk.

Efter venstrefløjens budgetudmeldinger oplevede Hedegaard en vis forståelse blandt andre partier på Københavns Rådhus. Men nu frygter han, at debatten bliver lukket igen.

"Det er forbandet uheldigt at det sker netop nu. Nu har de holdt sig i ro gennem sommeren. Jeg havde indtryk af, at deres aktioner skulle være happenings, der kunne vække sympati i befolkningen. Det er ærgerligt, at de skal skabe forstyrrelser imens vi forhandler deres sag og udviser forståelse. Så kunne de også udvise lidt forståelse for os," udtaler Frank Hedegaard.

Liste Ø: Det er Ritts skyld

Enhedslisten holder også fast i kravet om en ny adresse til venstreorienterede unge. Nattens vold er blot et naturligt resultat af Ritt Bjerregaards politik, mener man i liste Ø.

"Ungdomshuset på Jagtvej var et overskueligt problem for os politikere. Vi skulle bare finde et andet sted. Desværre blev Ritt bange for de borgerlige partier og valgte at søge konfrontationen frem for løsningen," skriver Enhedslistens Morten Kabell i en pressemeddelelse.

"Ritts konfrontationslinie har spillet fallit. Socialdemokraterne eskalerer konflikten i stedet for at stoppe den. København har brug for et nyt ungdomshus og det kan kun gå for langsomt."

Det er beboere, virksomheder og en daginstitution på Grøndalsvænge Alle, der kan se frem til nye naboer, hvis de to partier får magt, som de har agt.

[email protected]

Kilde: