SF bakker op politisk bestemte udlånsrenter - Venstre er mere forbeholden

Dansk Folkepartis forslag om at sætte "tommelskruer" på bankerne, hvis de ikke sænker deres udlånsrenter mødes ikke med udelt begejstring af Venstr...

Slettet Bruger,

04/08/2009

Dansk Folkepartis forslag om at sætte "tommelskruer" på bankerne, hvis de ikke sænker deres udlånsrenter mødes ikke med udelt begejstring af Venstre, skriver Ritzaus Bureau. Venstres finansordfører, Tina Nedergaard, er ganske vist enig i, at der skal "ske noget", men hun kan ikke lige komme på et brugbart værktøj.

"Jeg har selvfølgelig forståelse for, at der må ske noget, og vi må drøfte med Finansrådet, hvad der skal til, før bankerne sænker renterne. Men jeg har svært ved at se hvilken metode - hvilket værktøj - vi skulle bruge til at tvinge dem til det," siger hun til Ritzau.

Så vinder DF's Kristian Thulesen Dahl mere gehør hos SF, der mener, at bankerne har pligt til at låne billigt ud som tak for bankstøttepakke nummer to.

"Vi lavede en gentleman's agreement om, at bankerne ikke bare skulle bruge hjælpen til at skovle penge ind til aktionærerne. Den overtræder bankerne ved ikke at sænke udlånsrenterne, og det er dybt provokerende. Derfor er vi nødt til at handle og stille skrappere krav til den finansielle sektor, ligesom staten må bruge sin nye stemme som aktionær i bankerne til at kræve indflydelse," siger SF's finansordfører, Ole Sohn, til Ritzau.

[email protected]

Kilde: