SF: Ned med topskatten

Lavere skat til alle

Slettet Bruger,

03/04/2008

Lavere skat til alle. Sådan lyder budskabet fra SF, der vil bruge skattereformen som en lejlighed til at sætte både top-, bund- og mellemskatten ned. Det beretter Nyhedsavisen.

"Vi har taget udgangspunkt i, at vi lever i en globaliseret verden. Arbejdskraften bliver mere og mere mobil, og derfor er det afgørende, at vi sætter arbejdsindkomstskatten ned. Det gælder alle indkomstgrupper," siger Ole Sohn, gruppeformand og finansordfører i SF til Nyhedsavisen og understreger, at de lavtlønnede skal have de største skattelettelser.

Attraktivt at arbejde ekstra
Hos CEPOS er cheføkonom Mads Lundby Hansen positivt overrasket over støtten til skattelettelser.

"Det er nye toner fra SF, at de nu siger, at den øverste marginalskat (topskatten, red.) skal sættes ned. Og det er rosværdigt, fordi det bidrager til at gøre det mere attraktivt at arbejde ekstra, at uddanne sig og dygtiggøre sig," siger han.

Ifølge Mads Lundby Hansen er topskatten kun blevet sænket med 0,4 procentenheder under Anders Fogh Rasmussens tid som statsminister.

"Og det er meget beskedent sammenlignet med sænkningen under Poul Nyrup, som var på fem procent. Derfor er det interessant, at SF nu er villig til at sænke den yderligere," siger han.

Højere afgifter
Adspurgt, hvordan skattelettelserne skal financieres, svarer Ole Sohn:

"Det må en uafhængig skattekommission se på. Men det kunne for eksempel være gennem energiafgifter og højere afgifter på cigaretter."

[email protected]

Kilde: