SF-borgmester i København præsenterer nyt underskud på 150 mio. kr.

Først var det københavner-borgmester Klaus Bondam fra de Radikale, der var plaget af underskud, manglende betalinger og rod - denne gang er det bør...

Slettet Bruger,

13/08/2009

Først var det københavner-borgmester Klaus Bondam fra de Radikale, der var plaget af underskud, manglende betalinger og rod - denne gang er det børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard fra SF, der må præsentere et nyt underskud på næsten 150 millioner kroner, skriver bt.dk.

For at lukke hullet i pengekassen, vil skolerne nu fjerne det beløb, skoler og børnehaver har til rådighed til særlige ting, for eksempel udflugter, Tivoli-ture eller renovering af toiletter.

"Det er fuldstændig uacceptabelt, at vi har en borgmester, der har så lidt styr på pengene. Det er direkte rystende, for det er ikke længere siden end før sommerferien, at han lovede, at nu var der styr på økonomien. Vi vil nu kræve, at borgmesteren kommer under yderligere administration, og at et revisionsfirma går borgmesterens økonomi igennem med en tættekam," siger Venstre-medlem af borgerrepræsentationen Cecilia Lonning til bt.dk.

Børne- og Ungdomsforvaltningen har allerede fået overført en ekstra halv milliard kroner i år ved tre ekstraordinære bevillinger, fordi økonomien skred.

For at få styr på økonomien, foreslår Bo Asmus Kjeldgaard, at de enkelte institutioner skal tømme de konti, de har sparet sammen på til særlige ting - idrætsdage eller ombygning af et fysiklokale - og overdrage pengene til kommunen.

"Det er helt vanvittigt, at det er byens børn, der nu skal holde for, fordi vi har en borgmester, der ikke kan styre sine penge. De penge har børnehaverne og skolerne netop fået, fordi de skal kunne gøre noget ekstra for børnene og forbedre vores nedslidte skoler. Det er bare ikke i orden, at borgmesteren nu kræver pengene ind igen," siger Cecilia Lonning til bt.dk

[email protected]

Kilde: